Demo
Demo

Manuele therapie

Manuele therapie is een vorm van wat men in de volksmond 'kraken' noemt. We proberen om blokkeringen in gewrichten op te heffen. De mens beweegt in bewegingsketens en als er ergens in een keten een blokkering is gekomen dan kan de hele keten daar last van hebben. Vandaar dat u bijvoorbeeld bij een blokkering van uw nek last van uw elleboog kunt hebben.

Manuele therapie is niet gevaarlijk omdat de bewegingen altijd voorzichtig worden uitgevoerd; meestal hoort men dan ook geen gekraak. De effecten van de therapie kunt u meestal direct merken: uw mobiliteit verbetert en de pijn neemt af. Hierdoor kunt u optimaal herstellen.

Manuele therapie wordt bij ons gegeven door een fysiotherapeut die na zijn opleiding een aanvullende studie heeft gedaan voor manueel therapeut. Daardoor kunnen wij na het herstellen van de bewegingsketen de spieren en banden eventueel behandelen met massage en rekoefeningen omdat deze meestal ook hebben geleden van de verslechterde functie van bijvoorbeeld de arm, het been of de rug.

Manuele therapie wordt vergoed door de zorgverzekeraars.